Informatieavond over borstvoeding

Met regelmaat bieden wij informatieavonden aan omtrent het geven van borstvoeding.

Borstvoeding natuurlijk!

Wij proberen (aanstaande) ouders de beste zorg en voorlichting over borstvoeding te geven. Onze kraamverzorgenden krijgen ieder jaar een grote bijscholing over dit onderwerp. Ook bieden wij tegen een kostprijs borstvoeding informatieavonden aan al onze cliënten, de partner kan dan zelf gratis meekomen. Wij vinden borstvoeding de beste start voor het welzijn van moeder en kind. Het geven van borstvoeding heeft veel voordelen. Na de bevalling komt je baarmoeder sneller in de oorspronkelijke grootte terug, er zitten veel voedingstoffen en afweerstoffen in de moedermelk, er is minder kans op koemelk- en voedselallergie, het vermindert het risico op borstkanker, ook is er huid-op-huid contact tussen moeder en kind en het is vers en gratis”

Niet vanzelfsprekend

Dat het niet altijd vanzelfsprekend is om borstvoeding te geven blijkt ook uit ervaringen die onze organisatie rijk is. Wij proberen natuurlijk het geven van borstvoeding te stimuleren maar dat wil niet zeggen dat wij dit de (aanstaande) moeder verplicht opleggen. De aanstaande moeder kan diverse redenen hebben om al helemaal niet te beginnen aan het geven hiervan. Zij kan het vervelend vinden als zij weer moet gaan werken, je weet niet exact de hoeveelheid wat je kindje binnenkrijgt, je kunt niet alles eten of je wordt onzeker door kritiek van anderen. Maar ook medische redenen kunnen meespelen om niet te beginnen of om vroegtijdig te stoppen. In al deze situaties zijn onze kraamverzorgenden geschoold. Zo proberen zij bijvoorbeeld het huid-op-huid contact ook op een later tijdstip te bewerkstelligen omdat dit een grote meerwaarde geeft voor zowel moeder als dochter.

Trots op Borstvoedingscertificaat

Dat wij als kraamzorgorganisatie het borstvoedingscertificaat hebben geeft weer eens aan dat borstvoeding in onze organisatie doorweeft is. En of je nu wel of geen borstvoeding geeft of nog heel erg twijfelt. Onze kraamverzorgsters hebben de juiste kennis en tools in huis voor een gezonde start van het pasgeboren kindje. Ook bieden wij alle zwangeren een informatieavond aan over het geven van borstvoeding. Hier komen al de onderwerpen aan bod en heeft een grote waarde voor de zwangeren.

 

Mocht je vragen hebben over een informatieavond, dan verzoeken wij om contact op te nemen met ons kantoor tijdens kantoor uren: 0332986166.

Aanmelden
Nieuws
Aanmelden voor de beste kraamzorg

WIl je je aanmelden voor de beste kraamzorg? Onbezorgd genieten? En een deskundige kraamhulp?

MELD JE DAN AAN!Lees meer..

Aanmelden voor de beste kraamzorg