Kraamzorg

Iedere geboorte is een klein wonder en best ingrijpend. De bevalling kost je lichaam veel energie en je moet jezelf goed kunnen concentreren. Tijdens deze bijzondere periode in je leven heb je behoefte aan goede, ervaren ondersteuning. Wij van Kraamcentrum staan je in deze periode bij met raad en daad!

Aanmelding
Het Kraamcentrum heeft bij de meeste verzekeraars rechtstreekse contracten afgesloten. Dit betekent dat jij je direct bij ons kunt aanmelden via deze website. Je mag natuurlijk ook even bellen naar 033-2986166. Als je jezelf niet direct bij het Kraamcentrum kunt aanmelden, geef je ons bij jouw verzekering gewoon als voorkeur op.

Direct aanmelden? Klik hier!

 

Kraamzorg zoals kraamzorg bedoeld is.

Wij leveren kraamzorg gewoon zoals wij vinden dat het hoort. Wij willen je graag een onvergetelijke en onbezorgde kraamtijd bezorgen,. Wij weten als geen ander dat elke zwangerschap en geboorte uniek is. Daarom zal onze kraamverzorgende haar zorg altijd in overleg afstemmen op jouw wensen en verwachtingen. Wij doen ook ons uiterste best om ervoor te zorgen dat je elke dag dezelfde vertrouwde kraamverzorgende ziet. Onze kraamverzorgende zorgt voor rust en regelmaat, zodat jij goed kunt herstellen van je bevalling en optimaal kunt genieten van je kindje en kraamtijd. Na de kraamperiode sta je zelfstandig en zelfverzekerd in je nieuwe gezinssituatie.

 

Wat ons Kraamcentrum uniek maakt:

 • Gespecialiseerde kraamzorg
 • 24/uurs kraamzorg inzetbaar
 • Gelijk met je mee naar huis na het ziekehuis
 • Wij doen het huishouden voor het hele gezin.
 • Wij zijn een veilige start voor jouw gezin.
 • Wij koken voor jouw gezin.
 • Je krijg een telefonische intake of een intake bij jou thuis.
 • Je kunt ons 24 uur per dag per mail of telefonisch bereiken voor al je vragen
 • Je kunt gratis bed verhogers en andere spullen bestellen
 • Je kunt een borstvoedingsbijeenkomst volgen
 • De kraamverzorgende kan al eerder aanwezig zijn, tijdens de de weeën.
 • De kraamverzorgende kan met je mee naar het Tergooi ziekenhuis en het Meander ziekenhuis, om jou daar ondersteunen met de bevalling
 • Als je ‘s avonds of  ‘s nachts na je ziekenhuisbevalling naar huis mag, kan de kraamverzorgende direct de zorg starten

Kortom: Wij doen er alles aan om je een onbezorgde en onvergetelijke kraamtijd te bezorgen zodat jij en je gezin heerlijk en zorgeloos kunnen genieten.

Aantal uren
Voor de bepaling van het aantal uren kraamzorg tijdens de kraamperiode, hanteert het Kraamcentrum het landelijk indicatieprotocol kraamzorg. Met deze handleiding bepalen kraambureaus, verloskundigen en verzekeraars in het hele land op dezelfde manier welke en hoeveel kraamzorg nodig is. De vaststelling van het aantal kraamzorguren in jouw geval gebeurt op drie momenten: tijdens het intakegesprek, de bevalling en de kraamperiode. Tijdens je kraamdagen evalueert de verloskundige of het aantal vastgestelde uren aansluit bij de zorgbehoefte.

Je hebt recht op 49 uur kraamzorg. Dit is het geval als je na de bevalling de dagen erna thuis verzorgt wordt. Blijf je in het ziekenhuis na de bevalling, dan gaan daar per dag dat je verblijft in het ziekenhuis 8 uur van af. Wil je meer hierover weten? Neem dan even telefonisch contact met ons op, wij zijn je graag van dienst op 033-2986166.

Werkzaamheden kraamverzorgende
De kraamverzorgende assisteert de verloskundige of arts tijdens de bevalling (partusassistentie) en regelt zaken als wasgoed en babykleertjes in de eerste uren na de bevalling. Daarna helpt de kraamverzorgende gedurende een periode in de huishouding en bij de verzorging van jou en je baby. De kraamverzorgende houdt altijd een oogje in het zeil. Als ze het gevoel heeft dat er iets anders gaat dan normaal, neemt ze contact op met de verloskundige of huisarts. Voel je vrij om zorgen met de kraamverzorgende te delen. Zij is er voor jou en je kindje(s).

In haar werkzaamheden noteert de kraamverzorgende relevante informatie over de conditie van jou en je kindje(s) in het kraamdossier. Op deze manier is alle informatie altijd voor handen en wordt mondelinge miscommunicatie voorkomen. Denk hierbij aan informatie rondom de vochtbalans van je kindje(s), aantal voedingen, ontlasting, eventuele gekolfde moedermelk en andere afspraken en bijzonderheden.

Realiseer je dat de werkzaamheden van de kraamverzorgende er primair op gericht zijn om jou en je kindje(s) te ondersteunen en te bewaken. Kijk voor meer details rondom de exacte huishoudelijke werkzaamheden van de kraamverzorgende in onze digitale folder.

Kwaliteit en geheimhouding
Het Kraamcentrum is HKZ gecertificeerd en heeft ook het WHO Borstvoedingscertificaat. Dit houdt in dat wij voldoen aan de door ISO vastgestelde kwaliteitsmanagement eisen voor kraamzorg. Een veilig gevoel voor jou om te zien dat wij onze jarenlange ervaring staven met marktstandaarden. Bij het Kraamcentrum werken gediplomeerde kraamverzorgenden. Jaarlijks worden diverse bijscholingen en cursussen gegeven. Op deze manier borgen wij een continu niveau van kwaliteit onder onze mensen.

Al onze medewerkers hebben hun beroepsgeheim. Daarnaast hanteert het Kraamcentrum een privacyreglement.

 

Het Kraamcentrum help mee met bevallen in ziekenhuis Ter Gooi en MEANDER.

Vanaf 1 mei 2014 helpen wij mee met bevallingen in 2 ziekenhuizen, te weten het nieuwe Meander in Amersfoort en Het Ter Gooi Ziekenhuis in Hilversum en Blaricum. Wij gaan met je mee als je gaat bevallen en helpen daar de verloskundige. Na de bevalling en de goedkeuring om naar huis te mogen, gaan de kraamverzoirgende die meegeholpen heeft met de bevalling mee naar jullie huis om je daar heerlijk te verzorgen en je op weg te helpen naar een nieuw ouderschap.

Aanmelden
Nieuws
Aanmelden voor de beste kraamzorg

WIl je je aanmelden voor de beste kraamzorg? Onbezorgd genieten? En een deskundige kraamhulp?

MELD JE DAN AAN!Lees meer..

Aanmelden voor de beste kraamzorg