Nieuwtjes

Het Kraamcentrum houd je op de hoogte en heeft altijd wel iets nieuws te melden. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's en je vindt een overzicht van de laatste nieuwtjes, geboortekaartjes van onze cliënten en interessante video's.

Laatste nieuws

 

'Oude moeders bereiken vaak hoge leeftijd'

Als vrouwen na hun 33e nog in staat zijn om kinderen te krijgen, hebben ze een verhoogde kans om een hoogbejaarde leeftijd te bereiken.Mogelijk is een zwangerschap op latere leeftijd een teken dat het lichaam van een vrouw relatief langzaam veroudert. Dat melden Amerikaanse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Menopause.

De wetenschappers baseren hun conclusie op gegevens uit de zogenoemde Long Family Life Study, een genetisch onderzoek naar families waarin uitzonderlijk hoge leeftijden veel voorkomen.
De onderzoekers achterhaalden van 462 vrouwen de leeftijd waarop ze hun laatste kind hadden gekregen en brachten in kaart hoe oud deze moeders waren geworden.

Vrouwen die na hun 33e nog een kind op de wereld hadden gezet, bleken gemiddeld twee keer zo veel kans te hebben om een leeftijd van 95 jaar te bereiken, dan vrouwen die op hun 29e voor het laatst bevielen.

Wachten
"Dat betekent natuurlijk niet dat vrouwen moeten wachten met het krijgen van kinderen om hun kansen op een langdurig leven te verbeteren", verklaart hoofdonderzoeker Thomas Perls op nieuwssite Eurekalert.
"Het natuurlijk vermogen om kinderen te krijgen op latere leeftijd wijst er mogelijk op dat het reproductief systeem van een vrouw langzaam veroudert, net als de rest van haar lichaam."

Genen
"We denken dat de genen die ervoor zorgen dat een vrouw vruchtbaar blijft tot op hoge leeftijd ook een belangrijke rol spelen bij het vertragen van het ouderdomsproces en het verkleinen van het risico op ouderdomsziektes, zoals diabetes, hartfalen en kanker", aldus Perls in de Washington Post.

Bron: nu.nl

 

 

Het Kraamcentrum help mee met bevallen in ziekenhuis Ter Gooi en MEANDER.

Vanaf 1 mei 2014 helpen wij mee met bevallingen in 2 ziekenhuizen, te weten het nieuwe Meander in Amersfoort en Het Ter Gooi ZIekenhuis in Hilversum en Blaricum. Wij gaan met je mee als je gaat bevallen en helpen daar de verloskundige. Na de bevalling en de goedkeuring om naar huis te mogen, gaan de kraamverzoirgende die meegeholpen heeft met de bevalling mee naar jullie huis om je daar heerlijk te verzorgen en je op weg te helpen naar een nieuw ouderschap.