Kraamverzorgster worden!

 


Kraamzorg is een prachtig vak en tegelijk een verantwoordelijk vak. Een kraamverzorgende is aanwezig bij de start van een prachtig nieuw leven. Een kraamverzorgende zorgt, helpt, oberserveert en signaleert een week lang in het gezin van de pasgeborene. Een kraamverzorgende zorgt voor een goede start van moeder, kind en overige gezinsleden in hun nieuwe situatie. 

Altijd al kraamverzorgende willen worden? Of ben je hiervoor in de wieg gelegd? Wij hebben verschillende mogelijkheden om bij ons te komen werken.

- Heb je geen diploma of ervaring in de zorg? Klik dan hier voor de mogelijkheden.

- Ben je VIG-er in de ouderenzorg of gehandicaptenzorg? Kijk dan hier voor de korte omscholing.

- Ben je al Kraamverzorgende en zoek je een nieuwe werkomgeving? Klik dan hier voor meer informatie.

- Ben je al in een opleiding en zoek je een stageplaats? Kijk hier voor jou stage mogelijkheden.


Milou van de Wakker volgde de opleiding Kraamverzorgende

“Dit is niet wat ik mijn leven lang wil doen”, is de conclusie van Milou van de Wakker (22) na drie jaar werken bij een grote ­drogisterijketen. 

Ze stapt over naar de kinderopvang, ze past immers al sinds haar 14e op kleintjes. “En bij kinderen ligt mijn hart.” Als de kinder­opvang toch niet helemaal haar werkomgeving blijkt, kiest ze voorde kraamzorg en begint aan de opleiding. Nu, een jaar later, heeft ze het diploma behaald. “Het mooiste werk dat er is. Ik ben het zorgtype en voor ouders is zo’n eerste week, zeker bij een eerste kindje, heel belangrijk. Nieuw leven is zo mooi.”

De kraamzorgopleiding voor volwassenen begint met zes weken school, om daarna aan de slag te gaan in de praktijk. Milou: “Je loopt mee met een ervaren collega, maar al snel is zij er steeds minder bij. Eerst een uurtje alleen, dan een halve dag en tenslotte heb je alleen nog telefonisch contact. Ik werkte redelijk snel zelfstandig, na een maand of vier.” Dat ze de opleiding bij Kraamcentrum volgt, daar heeft Milou geen spijt van. “Geen seconde. Ik krijg de beste begeleiding, alles is goed geregeld, meer kan je niet wensen. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet.”