Kraamzorg met kwaliteit

Het Kraamcentrum heeft een HKZ-certificaat (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector). Hiermee voldoen wij onder meer aantoonbaar aan de volgende internationale kwaliteitseisen:

Goede informatie
Na aanmelding bij het Kraamcentrum ontvang je alle benodigde informatie over onze producten, diensten, bereikbaarheid en leveringsvoorwaarden. Bij de intake kijkt het Kraamcentrum naar je persoonlijke situatie en behoeftes. Elke zwangerschap is verschillend, je krijgt dus zorg op maat.

Kwaliteit van zorg
Het is heel belangrijk dat je kraamzorg krijgt van zoveel mogelijk één en dezelfde persoon. Ook komt er een kraamverzorgende die zoveel mogelijk past bij je gezin en je privacy respecteert. Het Kraamcentrum zorgt voor een goede communicatie tussen jou, de kraamverzorgende en de verloskundige. Tijdens je kraamperiode evalueert het Kraamcentrum of je nog steeds de zorg krijgt die bij je past óf dat je misschien aanvullende zorg nodig hebt. En tot slot zorgt het Kraamcentrum voor voldoende en deskundige kraamverzorgenden, zodat er altijd iemand voor je beschikbaar is.

Het Kraamcentrum heeft van verzekeraars  een rapportcijfer 9,0 gekregen voor haar zorgverlening!

Kwaliteit van de zorgafsluiting
Je hebt bij het Kraamcentrum altijd de gelegenheid om na de kraamperiode een oordeel te geven over de ontvangen zorg. Ook krijg je informatie over aansluitende zorgverlening van bijvoorbeeld consultatiebureaus.

HKZ is een kwaliteitsmodel dat verbonden is aan het internationale ISO-systeem. Kraamcentra krijgen een HKZ-certificering na onderzoek door een onafhankelijke instelling. De HKZ laat kraamcentra vervolgens om de drie jaar toetsen, elk half jaar vindt een tussentijdse controle plaats.

 

Aanmelden voor kraamzorg? Klik hier!