Opleidingen en Leren

 

Wij starten weer een nieuwe opleiding in september 2021!

 

Kraamverzorgende worden?

 

Wil jij opgeleid worden tot kraamverzorgende en ben je bereid om daarvoor een jaar lang alles op zij te zetten? Woon je in of binnen een straal van 20 kilometer rond Amersfoort, Baarn, Nijkerk, Hilversum, Bunschoten, Leusden of Barneveld? Dan heeft Kraamcentrum de perfecte opleiding voor jou!

Het vak

Als kraamverzorgende bied je op professionele wijze zorg aan moeder, pasgeboren baby en het gezin. De taken van de kraamverzorgende zijn onder meer: het verlenen van bevallingsassistentie, het observeren van de gezondheid van kraamvrouw en de baby, het geven van voorlichting en instructie gericht op de kraamvrouw en de pasgeborene.

Tevens ben je verantwoordelijk voor de begeleiding en verzorging van de overige gezinsleden, het integreren van de pasgeborene in het gezin, het waarborgen van de hygiëne en observeer en signaleer je goed het gezin.

Zelfstandig kunnen werken, flexibiliteit, motivatie en een groot inlevingsvermogen zijn belangrijke eigenschappen waaraan een kraamverzorgende moet voldoen.

Wij vragen:

 • Minimaal een diploma: MAVO, VMBO T/G of een MBO op niveau 3
 • Overgangsbewijs naar Havo 4 of VWO 4
 • Goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden
 • Digitaal vaardig
 • 21 jaar of ouder
 • Leren en werken in combinatie met de thuissituatie goed kunnen combineren
 • Het bezit van een rijbewijs en auto is een pré
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal

Wij bieden:

 • Een betaalde opleiding tot kraamverzorgende
 • Uitstekende coaching en begeleiding door onze medewerkers
 • Salaris conform CAO thuiszorg
 • Leerarbeidsovereenkomst voor gemiddeld 25 uur per week
 • Vast salaris gedurende de opleiding
 • Baangarantie na behalen van het diploma
 • Werken binnen een prettig, kleinschalig team

De opleiding

Deze opleiding is alleen voor jou als je kraamverzorgende wilt worden. De hele opleiding is gericht op kraamzorg. Er wordt lesgegeven over de belangrijke dingen die spelen bij het geven van kraamzorg en wat er allemaal bij komt kijken. De opleiding duurt 13 maanden en is erg intensief. Je betaalt alleen boekengeld dit is ongeveer €500,00. Het cursusgeld wordt door ons betaalt. Aan het eind van de opleiding heb je een compleet VIG-diploma Niveau 3 met speciale uitstroom kraamzorg.

 

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Dan zien we uit naar je sollicitatie. Je sollicitatiebrief met goede motivatie per mail sturen naar Opleidingen Kraamcentrum of per post via onderstaand adres. In beide gevallen zien we ook graag een persoonlijk CV tegemoet.

 

Kraamcentrum

Koningin Wilhelminastraat 27

3751 DD Bunschoten

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Leerbedrijf

Het Kraamcentrum is een door S-BB erkend leerbedrijf. Dit wil zeggen dat wij op basis van erkenning conform de wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB, artikel 7.2.10) in samenwerking met een Regionaal Opleiding Centrum (ROC) studenten mag opleiden voor het beroep kraamverzorgende.


Opleidingen

Er zijn twee opleidingen, die uitmonden in een diploma voor kraamverzorgende. De brede opleiding (BOL: Beroepsopleidende Leerweg) en de verkorte opleiding (BBL:Beroeps-begeleidende Leerweg).

Brede opleiding tot verzorgende (BOL)

Na de middelbare school kan een leerling een opleiding voor verzorgende op MBO - niveau volgen. Je kunt na het behalen van het diploma niet alleen in de kraamzorg aan de slag, maar bijvoorbeeld ook in de verpleeghuiszorg of gehandicaptenzorg. Voor deze opleiding verzorgt het Kraamcentrum de praktijkleerperiode (stage) in de kraamzorg.

Verkorte opleiding tot kraamverzorgende (BBL)

Het Kraamcentrum leidt regelmatig nieuwe mensen op tot kraamverzorgende. De opleiding duurt 1 jaar en je krijgt na de opleiding een contract.

Gelijk Solliciteren?

Wil jij gelijk solliciteren? Vul dan hieronder alle gegevens in. Je kunt ook gelijk je CV uploaden. Dit is niet verplicht, je mag deze ook later aanleveren nadat wij contact met je hebben oppgenomen.

Liever eerst nog persoonlijk contact?

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Maak een belafspraak en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

204