Stages kraamzorg

Wij zijn een SSB erkend leerbedrijf. Dit wil zeggen dat wij op basis van erkenning conform de wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB, artikel 7.2.10) in samenwerking met een Regionaal Opleiding Centrum (ROC) studenten mag opleiden voor het beroep kraamverzorgende. Kraamcentrum staat open voor jongeren die nog in de opleiding tot kraamverzorgende zitten en graag stage willen lopen bij een kraamzorgorganisatie. Kom bij ons het vak ontdekken! Onze kraamverzorgenden begeleiden stagiaires profesioneel op alle toekomstige taken. Je wordt dus niet het klushulpje van de kraamverzorgende, maar optimaal betrokken bij het kraamproces. Je maakt ook kans op een contract als je klaar bent met je opleiding. 

Neem contact met ons op de mail of bel ons al je liever persoonlijk contact wilt. 


Opleidingen

Er zijn twee opleidingen, die uitmonden in een diploma voor kraamverzorgende. De brede opleiding (BOL: Beroepsopleidende Leerweg) en de verkorte opleiding (BBL:Beroeps-begeleidende Leerweg).

Brede opleiding tot verzorgende (BOL)

Na de middelbare school kan een leerling een opleiding voor verzorgende IG op MBO - niveau volgen. Je kunt na het behalen van het diploma niet alleen in de kraamzorg aan de slag, maar bijvoorbeeld ook in de verpleeghuiszorg of gehandicaptenzorg. Voor deze opleiding verzorgt het Kraamcentrum de praktijkleerperiode (stage) in de kraamzorg. Onze kraamverzorgenden begeleiden stagiaires profesioneel op alle toekomstige taken. Je wordt dus niet het klushulpje van de kraamverzorgende, maar optimaal betrokken bij het kraamproces. Je maakt ook kans op een contract als je klaar bent met je opleiding. 

Verkorte opleiding tot kraamverzorgende (BBL)

Het Kraamcentrum leidt regelmatig nieuwe mensen op tot kraamverzorgende. De opleiding duurt 1 jaar en je krijgt na de opleiding een contract.

Stage lopen bij Kraamcentrum

Ben je op zoek naar een stageplaats voor bovenstaande opleidingen? Neem dan contat met ons op via het contactformulier of gewoon even bellen naar 033-2986166